tiistai 19. lokakuuta 2010

The Grungies

Yleensä tänne blogiin tulee kirjoiteltua enemmän tai vähemmän pitkiä tekstejä, joten kokeillaanpa välillä tällaista lyhyempää postausta.

Katselin eilen digiboksille jäänyttä vuosikertamateriaalia. Tässä tapauksessa boksin sopukoissa lymyillyt tavara oli tosiaan vuosikertaa, nimittäin aika tarkasti vuosi sitten tulleita Ben Stiller Show'n jaksoja. Yhdessä niistä oli tämä helmi: hupaisa grunge/ The Monkees -parodia The Grungies. Huippuhetkinä Kim Gordon -henkinen tyttöbändi Goo Girls ja oikean monkeen, Micky Dolenzin, cameo-rooli!



Tässä vielä linkki Youtubeen, koska Bloggeriin videot mahtuvat pikkuriikkisinä:
http://www.youtube.com/watch?v=togJvjdFg_8

Ben Stiller Show pyöri aluksi MTV:llä ja myöhemmin Fox-kanavalla vuosina 1990-1993. Nämä Suomessakin näytetyt jaksot ovat Foxin sarjasta, jonka tuottajana ja käsikirjoittajana toimi Stillerin lisäksi mm. loistavasta Freaks and Geeks -sarjasta vastuussa oleva Judd Apatow. Apatowin myöhempiin meriitteihin kuuluvat sellaiset menestyskomediat, kuten 40 v. ja neitsyt (The 40-year Old Virgin), Paksuna (Knocked Up) ja Superbad. Nämä hittielokuvat ovat kenties tuoneet leikkeleitä Apatowin leivän päälle, mutta eivät vedä vertoja Freaks and Geeksille tai Ben Stiller Show'lle.


Kummatkin sarjat olivat älykkäitä komedioita (ensiksi mainittu oli draamakomedia ja jälkimmäinen sketsishow), jotka eivät menestyneet ja lopetettiin nopeasti. Freaks and Geeks kesti vain yhden (klassisen) kauden, Ben Stiller Show kaksi (MTV-sarja mukaan lukien). Helposti Ben Stillerin uran parhaisiin saavutuksiin kuuluva Ben Stiller Show keskittyi monitasoisiin populaarikulttuuriparodioihin ja -viittauksiin, jotka eivät oikein uponneet mainstream-yleisöön. Nykypäivänä täytyy olla aikamoinen ysäri- ja kasaripopkulttuurin taitaja, että kaikki vitsit aukeavat. Silti, sarjan parhaat sketsit ja hahmot, kuten Stillerin Bruce Springsteen - ja U2-parodiat tai Beverly Hills 90210 -irvailu "Melrose Heights 9021024026..." ovat pieniä klassikoita.

Stillerin ja Apatowin lisäksi Ben Stiller Show antoi alkusysäyksen ainakin Andy Dickin, Janeane Garofalon, Bob Odenkirkin ja David Crossin urille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...